Slagers op de bon voor mengen vlees met restafval

Redactie

Tegen tien slagers in Amsterdam is woensdag en donderdag proces-verbaal opgemaakt voor het mengen van vlees met restafval. Dat meldt de gemeente donderdag na een grote controleactie, waarbij onder meer dertig slagers werden bezocht.

Aan de actie namen honderdvijftig medewerkers van onder meer de politie, de gemeente, de provincie, de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Belastingdienst, Rijkswaterstaat en de douane deel. Vijf mensen werden aangehouden door de vreemdelingendienst en de arbeidsinspectie.

Ook werden 56 processen-verbaal uitgedeeld, waaronder vier bij controles van autosloperijen vanwege het verkeerd opslaan van gevaarlijke stoffen. Ondanks het mooie weer werden verspreid over de stad slechts zes spijbelaars aangetroffen.

In Westpoort en stadsdeel Oost werden 81 vrachtwagen gecontroleerd. Hierbij werden 31 vrachtwagenchauffeurs betrapt die rondreden met te gladde banden, losliggende lading en papieren die niet op orde waren. Ook bleek een vrachtauto 52 procent meer lading te vervoeren dan wettelijk toegestaan.

Verder zijn twee bouwprojecten stilgelegd waar zonder de benodigde vergunningen werd gewerkt.