Famke Janssen emotioneel bij première regiedebuut

dekatophetspek

Het regiedebuut van Famke Janssen is woensdag op het Nederlands Film Festival in première gegaan. De regisseuse was emotioneel toen ze bij de presentie van haar drama Bringing Up Bobby haar moeder bedankte. "Ik ben heel trots om je dochter te zijn, je bent ons voorbeeld."

Janssen probeerde haar tranen te bedwingen en maakte nog een grapje voor de film ging draaien. "Ik ben eindelijk na al die jaren blij dat ik die grote voeten van je heb geërfd, want dan kan ik tenminste nog stevig op de grond blijven staan."

Janssen bedankte ook haar vriend Cole Frates. "Deze film is onze baby. We hebben hem vier jaar geleden verwekt in Parijs, de bevalling was in Oklahoma en nu brengen we hem in Nederland naar school."

De 46-jarige Janssen werkte vier jaar aan de film, waarvoor ze ook het scenario schreef. De regisseuse was benieuwd naar de reacties in Utrecht. "Ik hoop dat ze allemaal een beetje aardig tegen me zijn", zei ze tegen Novum Nieuws.

De première was een familie-aangelegenheid. Janssen, die in grote Hollywoodproducties als Taken en X-Men acteerde, liep met haar nichtjes over de rode loper en ook haar zussen waren present.

Actrice Marjolein Beumer maakte zich zorgen over het regie-uitstapje van haar zus Famke. "Ik heb me wel zorgen gemaakt over haar hypotheek, of ze dat nog wel kon betalen." Regisseuse Antoinette Beumer, bekend van Loft en De Gelukkige Huisvrouw, is trots op haar zus. "Ik zou wel met mijn zus willen samenwerken, maar dan moet zij toch gaan acteren."