Kuijt voorspelt grote progressie ploeggenoot Suárez

Olga Kroeders

Dirk Kuijt is ervan overtuigd dat zijn ploeggenoot Luis Suárez in de toekomst een cruciale rol kan gaan vertolken bij Liverpool. De 24-jarige Uruguayaan groeide na zijn komst in januari meteen uit tot publiekslieveling, maar Kuijt denkt dat de voormalig Ajacied nog waardevoller kan worden.

"Hij heeft het briljant gedaan en zal alleen nog maar beter worden in de toekomst. Luis heeft alleen tijd nodig om te wennen aan de Premier League", zegt hij tegen Skysports.

Volgens Kuijt mag de overstap van de Eredivisie naar Engeland niet onderschat worden. "Dat is echt een enorme stap", zegt de 79-voudig international, die zelf in 2006 overkwam van Feyenoord. "De stijl van het voetbal en het tempo zijn totaal verschillend. Het is heel moeilijk om meteen succesvol te worden."

Suárez wist tot dusver in negentien competitiewedstrijden voor de Reds zeven keer doel te treffen. Bij zijn vorige club Ajax was de aanvaller veel succesvoller. Hij scoorde 81 keer in 110 duels. Suárez speelde eerder ook voor FC Groningen en Nacional uit zijn geboorteland.