'Yakuza met zombies naar Europa'

Redactie

Het Japanse actiehorrorspel Yakuza to the End voor de Playstation 3 wordt waarschijnlijk ook in Europa uitgegeven. Uitgever SEGA heeft de merknaam Yakuza Dead Souls geregistreerd. Volgens het gamemagazine Edge kan deze naam naar geen enkel ander spel verwijzen dan Yakuza to the End, waarin zombies een centrale rol spelen.

Alle spellen in de actieserie Yakuza verschenen eerst in Japan voordat ze in Europa op de markt kwamen. In Europa zijn Yakuza: Kenzan voor de Playstation 3, Yakuza: Black Panther voor de PSP en het spel Yakuza to the End nooit verschenen. Doorgaans staat in de actieserie Yakuza het leven in de Japanse onderwereld centraal. In de laatste Yakuza-game moet echter gevochten worden tegen een zombieplaag.

Zombies zijn een trend. Onder meer het schietspel Call of Duty: Black Ops en de actiegame Red Dead Redemption hebben een speciale spelfunctie waarin zombies centraal staan. Daarnaast was bijvoorbeeld Dead Island in de afgelopen maand zeer succesvol. Onderhand zijn ook spellen als Lollipop Chainsaw en The Walking Dead, gebaseerd op de gelijknamige televisieserie, in productie zijn.


Yakuza met zombies waarschijnlijk naar Europa