Mancini helemaal klaar met Tevez

Stefan (sportfreak)

Carlos Tevez heeft zichzelf lelijk in de nesten gewerkt. De aanvaller van Manchester City weigerde dinsdag volgens trainer Roberto Mancini in te vallen in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München. "Als het aan mij ligt, speelt hij hier nooit meer", foeterde de Italiaan na afloop. "Als we als team verder willen, is er voor Tevez geen plaats meer."

Tevez zou kwaad zijn geweest dat hij niet werd ingebracht toen spits Edin Dzeko vroeg in de tweede helft naar de kant moest. Mancini koos toen voor Nigel de Jong. Toen Mancini Tevez later alsnog het veld in wilde sturen, weigerde hij. De trainer is duidelijk over de opstelling van de speler. "Ik neem de beslissingen, niet Carlos. Als een speler die zo veel geld verdient dit gedrag vertoont, hoeft hij van mij nooit meer te spelen."

De Argentijnse spits, vorig jaar nog gedeeld topscorer van de Premier League, ontkent het verhaal van zijn trainer. "Ik had de warming-up achter de rug en was klaar om te spelen", beweert Tevez. "Dit is niet het juiste moment om met details te komen, maar ik wil benadrukken dat ik nooit heb geweigerd om te spelen."

Manchester City ging in München met 2-0 onderuit. Met één punt uit twee duels staat de ploeg in groep A op de voorlaatste plaats.


Mancini helemaal klaar met Tevez (Foto: Novum)