Button hekelt achterblijvers

Peterselieman

Jenson Button had in de Grand Prix van Singapore veel last van achterblijvers. De McLaren-coureur had eerst na de herstart achter de safety car veel moeite om rijders in te halen en ook in de slotfase bij het achterhalen van leider Vettel zorgde verkeer er voor dat hij tekort kwam voor de zege.

"Ik kan best begrijpen dat het moeilijk is om hier aan de kant te gaan. De meeste coureurs waren ook in gevechten verwikkeld. Ze moeten echter wel respect hebben voor de wagens die hun op een ronde zetten, dat gebeurt namelijk met een reden, omdat die wagens sneller zijn en ook om posities aan het strijden zijn," zei Button na afloop van de race.

"Ik kwam vast te zitten achter Kobayashi en verloor in feite een complete ronde. Beide Williams-coureurs waren ook druk in gevecht met elkaar. In de laatste stint kon ik heel hard rijden en wist ik twaalf kwalificatierondjes achter elkaar neer te zetten. Ik nam veel risico's maar ik heb ervan genoten. Ik had vooraf gezegd dat ik hier naartoe kwam om voor de winst te strijden, dat moesten we proberen maar uiteindelijk heb ik genoegen moeten nemen met de tweede plaats."

"Onze snelheid was best goed maar we kunnen Sebastian en Red Bull niet matchen. Tweede was vandaag het beste wat we konden doen. Vanuit hier moeten we verder bouwen. We weten dat we op dit moment niet de snelsten van het veld zijn, we moeten verbeteren om voor de overwinning te kunnen vechten tijdens de laatste vijf races van dit seizoen."