Real Madrid renoveert stadion Santiago Bernabeu

Olga Kroeders

Het stadion van Real Madrid krijgt een renovatie. Voorzitter Florentino Perez bevestigde vandaag dat het Santiago Bernabeu een nieuwe gevel krijgt. Daarnaast komen er nieuwe parkeerplekken en groene plekken bij het stadion van de Koninklijke. Op een filmpje op de website van Real is het stadion gehuld in een gevel met verlichting erop, vergelijkbaar met de Allianz Arena van Bayern München.

Perez liet aan de leden van Real Madrid weten dat de renovatie het stadion een ander uiterlijk gaat geven. Daarnaast worden alle plaatsen in het stadion overdekt. Santiago Bernabeu is al 63 jaar de thuishaven van Real Madrid. Het stadion is vernoemd naar de voormalig clubpresident Santiago Bernabeu Yeste en biedt plek aan ruim tachtigduizend bezoekers.

In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw werd het stadion ook al gemoderniseerd net als in de beginjaren van deze eeuw. Hoe Real Madrid de uitbreiding bekostigt is niet duidelijk. De club heeft een schuld van honderden miljoenen euro's. In 2010 werd de finale van de Champions League in het Santiago Bernabeu gespeeld.