[WK rugby] Argentinië nipt langs Schotten

Redactie

De Argentijnse rugbyploeg heeft zondag op het WK een nipte 13-12 zege geboekt op Schotland. Het sleutelduel in poule B om de tweede plaats achter Engeland werd pas in de 73e minuut beslist toen Lucas Gonzalez Amorosino een try scoorde. Argentinië maakte een 6-3 achterstand bij rust halverwege de tweede helft goed, maar Schotland liep via twee drop goals toch weer zes punten uit voordat de Pumas toesloegen.

Eerder op de dag had Ierland met 62-12 WK-debutant Rusland afgedroogd. Na een 36-0 ruststand zetten de Ieren in de tweede helft weer aan, maar bij 43-0 scoorde Rusland plots een try. Dat leverde de underdog hernieuwde energie op en via nog een try werd de stand 43-12 voordat de Ieren de wedstrijd weer in handen namen en nog drie try's scoorden.

De Oceanische strijd tussen Fiji en Samoa werd gewonnen door die laatste ploeg: 27-7. Via drie penalty's en een drop goal stond Samoa bij rust met 12-0 voor. Een penalty en een try later kwam Fiji ook eindelijk op het scorebord. Netani Edward Talei drukt de bal voor een try over de lijn. Het slotwoord was echter aan Samoa dat de score opvoerde met een laatste try.


Rugbyers Argentinië nipt langs Schotten (Foto: Novum)