Hamilton moet strategie voor race aanpassen

Peterselieman

McLaren-coureur Lewis Hamilton zal bij de Grand Prix van Singapore van vandaag enkele concessies moeten doen in zijn strategie. De Brit beschikt door een lekke band in de kwalificatie over een setje superzachte banden minder, waardoor hij een groter deel van de race op hardere banden moet rijden.

In de kwalificatie had Hamilton mogelijk vanwege de brokstukken van de crash van Kamui Kobayashi een lekke rechterachterband opgelopen. McLaren heeft geprobeerd deze band te laten vervangen, maar kreeg van de FIA nul op het rekest, omdat er geen gegronde redenen waren om het rubber te vervangen. Hierdoor moet Hamilton het in de wedstrijd met slechts twee setjes superzachte banden doen.

Eerder dit jaar had een klacht van Mercedes Grand Prix bij een lekke band van Nico Rosberg wel succes. De Duitser liep vrijwel direct na het uitrijden van de pits al een lekke band op, waardoor hij geen gebruik kon maken van de band. De situatie met Hamilton is anders, omdat de Brit gisteren in de kwalificatie toen het gebeurde al in een snelle ronde zat. Hierdoor valt niet meer vast te stellen of het probleem door een constructiefout komt of door het rijgedrag van de coureur.