Team Lotus langer met Renault-motoren

Peterselieman

Team Lotus heeft vandaag bekendgemaakt dat het contract met motorenleverancier Renault verlengd is tot eind 2013. Ook is de intentie uitgesproken om na die datum met elkaar verder te gaan. Dit seizoen rijdt de Maleisisch Britse renstal voor het eerst met de Franse krachtbronnen.

Het originele contract liep nog tot eind volgend jaar maar is nu met een jaar verlengd. In die periode zullen ook weer de versnellingsbakken van Red Bull Racing gebruikt gaan worden. In 2012 komt hier het Kinetic Energy Recovery System bij.

"Na een ongelooflijk goede samenwerking sinds de eerste dag van de overeenkomst zijn we absoluut blij dat Renault Sport F1 en Red Bull Technology een belangrijke rol zal spelen in de verdere ontwikkeling van ons team tot ten minste 2013," zei Team Lotus-eigenaar Tony Fernandes.

"We zijn niet alleen in staat om verder te bouwen op de kennis die we hebben opgedaan door te werken met Renault en Red Bull Technlogy in 2011, maar we hebben nu tevens het voordeel van KERS voor volgend seizoen. Dat is een grote stap voorwaarts voor het team. We hebben alles gedaan wat we konden dit jaar, maar zonder die extra kracht hebben we op een ander niveau gestreden dan de teams voor ons."