Mertens: "Enorm naar mijn zin op het veld"

Olga Kroeders

Dries Mertens is momenteel dé man in vorm bij PSV. Ook gisteravond liet de Belg zich weer zien in het met 7-1 gewonnen competitieduel tegen Roda JC.

Mertens nam maar liefst vier van de zeven treffers voor zijn rekening en bracht zijn doelpuntentotaal daarmee op elf. De Belg kwam deze zomer over van FC Utrecht en heeft het duidelijk naar zijn zin in Eindhoven. "Iedereen wil spelen en onderdeel van dit team zijn, dat moeten we vooral zo houden."

De huidige topscorer van de Eredivisie is desondanks niet bezig met een persoonlijk succes. "Leuk dat ik scoor, maar het gaat om de titel", zo laat hij weten aan NUsport. "Ik heb het enorm naar mijn zin op het veld. Voor mij persoonlijk is het natuurlijk wel mooi, maar nogmaals, het is niet belangrijk wie de doelpunten maakt. Het gaat erom dat we drie punten pakken."

Door de ruime overwinning heeft PSV de aansluiting met de top weer gevonden. De Eindhovenaren staan vijfde met veertien punten uit zeven wedstrijden. Koploper FC Twente heeft er twee meer.