Renault gebruikt updates in Singapore niet

Peterselieman

Het Formule 1-team Lotus Renault GP heeft besloten om de naar Singapore meegebrachte updates van de R31 niet te gebruiken. De renstal had veel verwacht van de nieuwe delen, maar betrouwbaarheidsproblemen noopten het team om terug te vallen op een oudere specificatie van de bolide.

"Het was niet de update zelf die niet functioneerde, maar iets mechanisch binnenin de auto dat met de watertoevoer tot de radiatoren te maken had," zei teambaas Eric Boullier die een gebrek aan testmogelijkheden noemde als een mogelijke oorzaak. Alleen coureur Vitaly Petrov reed in de eerste sessie met de nieuwe delen, maar kwam daarin niet verder dan acht ronden. "We wilden het risico niet lopen dat het ons ook de tweede vrije training zou kosten," ging Boullier verder.

Petrov snapt het besluit van het team wel. "We hadden de eerste training al verspeeld en moesten dus wel actie ondernemen, want anders hadden we ook tijdens de tweede vrije training een probleem gehad en we hebben morgen bovendien toch geen tijd om het te testen. Dat ik in de eerste training zo weinig heb kunnen rijden, is echter best wel een ramp. Je moet op deze baan namelijk veel rijden om hem te leren kennen en tijdwinst te boeken, dus ik denk daarom ook dat we dit weekend niet super snel zullen zijn, al weet je het natuurlijk nooit," zei de Rus die de dag uiteindelijk als veertiende afsloot.