Hoorzitting zonder moeder Holloway

bennootje

De moeder van Natalee Holloway heeft vrijdag tevergeefs geprobeerd de hoorzitting over de doodverklaring van haar dochter te verzetten. De advocaat had namens Beth Holloway om uitstel gevraagd, omdat ze een lezing moest geven in Californië.

Beth Holloway wil niet dat haar dochter dood wordt verklaard. Een rechter verwierp het verzoek omdat de hoorzitting ruim twee weken van te voren was aangekondigd.

Dave, de vader van Natalee, had de rechtbank in Birmingham in de staat Alabama gevraagd zijn dochter dood te verklaren, hoe 'pijnlijk' dat ook is voor hem. Ruim zes jaar na haar verdwijning op Aruba gelooft hij niet dat ze nog leeft. Hij wil geld dat was gereserveerd voor haar studie gebruiken om het collegegeld van haar jongere broer te betalen. Daarvoor moet ze officieel dood zijn verklaard.

Rechter Alan King zei dat hij in een later stadium bepaalt of het proces om Natalee dood te verklaren wordt voortgezet.

De 18-jarige Natalee Holloway verdween in mei 2005 tijdens een vakantie op het Caribische eiland. Ze werd voor het laatst gezien met Joran van der Sloot. Die is nooit vervolgd voor de verdwijning, maar geldt nog wel als hoofdverdachte. Van der Sloot zit vast in Peru voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores.