Barry Atsma wilde magere Halina Reijn taart voeren

Redactie

Barry Atsma heeft veel moeite gehad met de vermageringskuur van Halina Reijn. De actrice moest voor de film Isabelle zo'n vijftien kilo afvallen. "Ik had haar graag willen voeren met wat taart, maar ze was zo vastberaden," zegt Atsma tegen Novum Nieuws op de première van de film tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

"Het was echt verschrikkelijk," zegt de 28-jarige Atsma, "Ze werd helemaal gek van het niet-eten." De 35-jarige actrice vond het afvallen een gruwelijke aangelegenheid. "Ik kan het niemand aanraden." Het dieet deed ook niet veel goeds voor haar gemoedstoestand. "Ik was super prikkelbaar, en soms heel energiek en dan weer sloom." Carice van Houten is trots op haar vriendin. "Ze heeft het heel goed gedaan, vind ik."

Voor Halina's medespelers was het soms lastig om de actrice graatmager te zien worden. "Ze haatte ons als wij gingen lunchen", zegt Monique van de Ven die samen met haar man Edwin de Vries de ouders van Isabelle speelt. "Maar dat soort offers zijn voor een acteur ook leuk."

Isabelle van regisseur Ben Sombogaart gaat over de verminkte kunstenares Jeanne die de mooie filmster Isabelle, gespeeld door Reijn, ontvoert. Ze sluit de actrice op in een kelder en hongert haar uit, zodat ook zij onaantrekkelijk wordt. Isabelle draait nu in de Nederlandse bioscopen.


De trailer van Isabella.