Gokpraktijken in online spellen onder vuur

Redactie

Koreaanse gamebedrijven werken een onderzoek van de overheid naar vermeende gokpraktijken in spellen tegen. Dat beweert de Zuid-Koreaanse keuringsdienst voor games volgens de website Game Politics. In bepaalde spellen kunnen spelers geld inleggen om kans te maken op willekeurige virtuele voorwerpen.

De keuringscommissie heeft tien ontwikkelaars van grootschalige online spellen om inzage in het jackpotsysteem gevraagd. Bedrijven als NCsoft, NHN, Nexon en Hanbitsoft weigerden echter de winstcijfers en uitbetalingpercentages van het jackpotsysteem vrij te geven. Volgens de bedrijven is deze informatie onderdeel van hun bedrijfsvoering en heeft de commissie geen bevoegdheid dit in te zien.

De Zuid Koreaanse game-industrie reguleert zichzelf op basis van regels die in 2008 zijn vastgelegd. Met het tegenwerken van het onderzoek vraagt het South Korean Game Rating Board zich nu publiekelijk af of ontwikkelaars stiekem toch goksystemen hanteren. Het is niet bekend of de commissie verdere stappen gaat ondernemen.


Gokpraktijken in online spellen onder vuur