Mourinho sluit werken in Bundesliga uit

Olga Kroeders

José Mourinho zal nooit werkzaam zijn in de Bundesliga. De trainer die al in Portugal, Engeland, Italië en Spanje werkzaam is geweest, ziet de Duitse taal als een barrière.

"Ik zou het geweldig vinden om in Duitsland te werken, maar om eerlijk te zijn is het erg belangrijk voor mijn kwaliteiten als coach om de taal te spreken. Dit om te communiceren met de spelers en een goede relatie met de pers op te bouwen. Ik zou niet op de top van mijn potentieel zitten als ik in Duitsland zou werken, dus ik sluit dat uit."

Dat heeft niets te maken met het niveau van de Bundesliga, stelt Mourinho. "Als ik de kwaliteit van de competitie en de aspecten van het Duitse voetbal bekijk, zou ik er graag willen werken, ja."

Mourinho was bij vier verschillende clubs in vier verschillende landen werkzaam als hoofdcoach. De Portugees houdt ervan om te variëren in zijn werkgevers. "Ik ben niet de coach die de rest van zijn leven bij dezelfde club werkt", zegt hij tegen Bild. "Werken in landen als Italië Spanje en Engeland maakt je beter."