Indiana Jones speelbaar in browsergame

De bekende filmavonturier Indiana Jones gaat in de browsergame Adventure World spelen. Adventure World: An Indiana Jones Game wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Farmville-ontwikkelaar Zynga en filmproductiebedrijf Lucasfilm. Dat laat Zynga op zijn website weten.

Een eerdere versie van Adventure World is al sinds begin september op Facebook te spelen, maar de toevoeging van Indiana Jones moet de game nog populairder maken bij het grote publiek. In de eerste Adventure World moeten gamers naar verre bestemmingen reizen om puzzels op te lossen en opdrachten te voltooien.

De toevoeging van doctor Jones in Adventure World is niet het gamedebuut voor de filmheld. Eind jaren tachtig waren er al een avonturengame en een actiegame rond de film Indiana Jones and the Last Crusade, en begin jaren tachtig al een avonturengame op de Atari 2600, Raiders of the Lost Ark. Lego Indiana Jones 2: The Adventure Continues uit 2009 is de laatste game waarin de held met zweep verscheen.

De eerste Indiana Jones-film, Raiders of the Lost Ark uit 1981, keert op 20 oktober in terug in veertig Nederlandse bioscopen. De film viert dan zijn dertigste verjaardag met een speciale digitaal opgepoetste versie.


Indiana Jones speelbaar in browsergame