Japanse ontwikkelaars verliefd op Scribblenauts

Het puzzelspel Scribblenauts voor de Nintendo DS kreeg tijdens de Tokyo Game Show lof van vooraanstaande Japanse gameontwikkelaars toegezwaaid. Het spel won de Designers Award, een van de prijzen bij de Japan Game Awards. Dat heeft Cesa, de organisatie van de beurs, bekendgemaakt.

Scribblenauts verscheen in 2009 in Europa voor de Nintendo DS. Het puzzelspel, waarbij spelers puzzels moeten oplossen door te schrijven, werd afgelopen januari pas in Japan uitgegeven. In 2009 won Scribblenauts al de prijs voor beste draagbare game op de Game Developers Choice Awards in de Verenigde Staten.

De jury van de Japan Game Awards bestond uit dertien vooraanstaande gameontwikkelaars, waaronder Fumito Ueda, Hideki Kamiya, Shinji Mikami en Masahiro Sakurai. Deze vier spelmakers werkten onder meer aan de actiegame Devil May Cry, de eerste Resident Evil en actie-avonturenspellen Shadow of the Colossus en Kirby.

Ook de andere categorieën van de Japan Game Awards werden tijdens de beurs bekendgemaakt. Monster Hunter Portable 3rd voor de PSP werd gekozen als game van het jaar. Ook de Amerikaanse actiegame Red Dead Redemption, de rollenspellen Pokémon Black en White en het erotische puzzelavontuur Catherine vielen in de prijzen.


Japanners ontwikkelaars verliefd op Scribblenauts