Teaser: The Girl with the Dragon Tattoo

dekatophetspek

In de wandelgangen van Hollywood werd de laatste weken veel gesproken over de nieuwe film van David Fincher The Girl with the Dragon Tattoo. Zo verscheen er al een veelbesproken acht minuten durende trailer, die door velen werd geroemd. Ook was er al een parodie door de Muppets en verschijnen er regelmatig updates op het Tumblr blog mouth-taped-shut.com.


De Muppet parodie van The Girl with the Dragon Tattoo.

In de film gaat een journalist (Daniel Craig) op zoek naar een vrouw die veertig jaar eerder spoorloos verdween. Bij zijn speurtocht word hij geholpen door een jonge hacker (Rooney Mara).

The Girl with the Dragon Tattoo is geregisseerd door David Fincher, die eerder successen boekte met films zoals Se7en, The Game, Fight Club en The Social Network. Het scenario werd geschreven door Oscar-winnaar Steven Zaillian (Schindler's List, Hannibal, Gangs of New York, All the King's Men, American Gangster) en is gebaseerd op het boek van Stieg Larsson (Millennium).

Voor de film werd al een poster gemaakt, ontworpen door grafisch artiest Neil Kellerhouse. Van de gezichten van Daniel Craig als Mikael Blomkvist en Rooney Mara als Lisbeth Salander is een mooi ontwerp gemaakt. Ook verscheen er al een teaser trailer en kunnen we binnenkort een volwaardige trailer verwachten.

The Girl with the Dragon Tattoo draait vanaf 19 januari 2012 in de Nederlandse bioscopen.


De trailer voor The Girl with the Dragon Tattoo.