James Franco regisseert boekverfilming McCarthy

Redactie

James Franco gaat Child of God regisseren. Dat bevestigt de acteur en regisseur tegenover de Canadese filmsite We Got This Covered. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1974 van Cormac McCarthy, bekend van zijn roman The Road, die al eerder werd verfilmd.

Child of God gaat over Lester Ballard, een gewelddadige crimineel die steeds verder afzakt en uiteindelijk in een grot gaat wonen. In het boek is de hoofdpersoon een necrofiel en moordenaar die zijn ontbindende slachtoffers in zijn grot bewaart naast zijn verzameling opgezette dieren.

Franco regisseerde dit jaar het drama Sal over acteur Sal Mineo. Die film ging eerder deze maand in première tijdens het filmfestival van Venetië. De Amerikaan werkt momenteel aan twee documentaires, een over een pornowebsite en een over zijn periode als acteur in de soap General Hospital.

De 33-jarige Franco was aanvankelijk van plan een ander boek van McCarthy, Blood Meridian, te verfilmen. De schrijver won de Pulitzerprijs voor zijn boek The Road. De broers Ethan en Joel Coen verfilmden zijn werk No Country for Old Men in 2007. Wanneer Franco begint met de productie van Child of God is onbekend.


James Franco regisseert boekverfilming McCarthy (Foto: Novum)