Boilesen enkele weken uitgeschakeld

Niels (DerMeister)

Ajax kan in de komende weken geen beroep doen op Nicolai Boilesen. Hij liep vanmiddag in de wedstrijd tegen PSV (2-2 gelijkspel) een hamstringblessure op. In een sprintduel met Jermaine Lens raakte hij geblesseerd en greep de jonge Deen direct naar zijn hamstring.

Boilesen werd per brancard van het veld gedragen en nader onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de linksback een scheurtje in zijn hamstring heeft opgelopen. Dit houdt in dat trainer Frank de Boer ongeveer vier tot zes weken niet over Boilesen kan beschikken.

Met het drukke programma voor de boeg, waarin Ajax de komende weken in de competitie onder meer FC Twente, AZ en Feyenoord treft en daarnaast in de KNVB-beker en Champions League uitkomt, komt de blessure van Boilesen zeer ongelegen. Eerder raakte Ajax ook Miralem Sulejmani voor enkele weken kwijt met een soortgelijke blessure.

Ook Vurnon Anita verliet halverwege de tweede helft geblesseerd het veld. Hij kneusde zijn enkel en het is nog onduidelijk of hij komende week in actie zal komen in de bekerwedstrijd tegen VV Noordwijk. In de wedstrijd van komende zaterdag tegen FC Twente zal hij vermoedelijk wel inzetbaar zijn.