Edgar Reitz plant vierde Heimat voor bioscoop

Redactie

De Duitse regisseur Edgar Reitz wil een nieuw deel maken in de Heimat-reeks. Het vierde deel, met de titel Die Andere Heimat, wordt een kleurenfilm en moet in de bioscoop uitkomen. Dat zegt de 78-jarige filmmaker vrijdag in een gesprek met de Duitse krant Allgemeine Zeitung.

Reitz zoekt nog wel naar fondsen om het project rond te krijgen. Hij moet nog tien procent van het budget, ongeveer achthonderdduizend euro, binnenhalen. Als alles volgens plan loopt, kunnen de opnames in april beginnen. Mocht hij de laatste fondsen echter niet binnenhalen, wordt het project waarschijnlijk afgeblazen.

Het verhaal van Die Andere Heimat is gesitueerd halverwege de negentiende eeuw en moet een prequel worden voor de tussen 1981 en 2006 uitgebrachte trilogie. Deze televisieminiseries van in totaal 3185 minuten, oftewel twee dagen en vijf uur, spelen zich af in de periode tussen 1919 en nu. Ze werden in Nederland uitgezonden door de VPRO.

In het epos wordt het wel en wee van een groep Duitse vrienden en families minutieus gevolgd, wat een indringend beeld van de twintigse eeuw oplevert.