Komedie De President mogelijk naar VS

Redactie

De Nederlandse komedie De President maakt mogelijk de oversteek naar de Verenigde Staten. De Amerikaanse distributeur Synkronized heeft interesse getoond in de filmrechten, laat distributeur A-Film vrijdag weten. In de film wordt een Marokkaanse seizoensarbeider, gespeeld door Achmed Akkabi, per ongeluk gebombardeerd tot president van Nederland.

De Nederlandse regering is helemaal klaar met het politieke klimaat waarin alleen gepraat en niets gedaan wordt. De monarchie en het meerpartijenstelsel worden afgeschaft, waardoor Nederland een republiek wordt. De strijd tussen de twee presidentskandidaten mondt al snel uit in moddergooien en het Nederlandse volk ziet in een aspergestekende Marokkaan een nieuwe volksheld.

De film is een parodie op het huidige Nederlandse politieke bestel, maar vertoont ook duidelijke parallellen met het Amerikaanse presidentschap van Barack Obama. Synkronized is momenteel in onderhandeling om de Nederlandse film ondertiteld in de Verenigde Staten uit te brengen, het betreft geen remake.

De President draait sinds donderdag in de Nederlandse bioscopen.