Samuel L. Jackson speelt slaaf voor Tarantino

Redactie

Samuel L. Jackson gaat een rol spelen in de western Django Unchained van Quentin Tarantino. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. De acteur en de regisseur werkten voor het eerst samen in Pulp Fiction uit 1994, dit wordt de vijfde samenwerking.

Django Unchained gaat over een zwarte slaaf, een rol waarvoor Jamie Foxx in de race is, die van zijn plantage weet te ontsnappen. Hij keert een met Duitse premiejager terug om zijn voormalige eigenaar, gespeeld door Leonardo DiCaprio, om te leggen en zijn geliefde te bevrijden. Jackson speelt Stephen, een huisslaaf en de rechterhand van DiCaprio.

De 62-jarige acteur heeft onlangs de opnames van de The Avengers afgerond. Daarin speelt hij Nick Fury, de baas achter het superheldencollectief Shield. Hij is de komende maanden in de Verenigde Staten op het toneel te zien in het drama The Mountaintop, waarin hij tegenover Angela Bassett te zien is als Martin Luther King.

Django Unchained moet volgend jaar met kerst in de Amerikaanse bioscopen verschijnen, een Nederlandse datum is nog onbekend.