Trailer: Living In The Material World

dekatophetspek

Er is een trailer uitgebracht van de documentaire over het leven van de voormalige Beatle George Harrison. Living In The Material World is geregisseerd door niemand minder dan Martin Scorcese.

Het project is gemaakt met medewerking van Harrisons weduwe Olivia. In de film zien we naast privé-opnames ook interviews met de nog levende ex-beatles. In Living In The Material World zien we een terugblik op het leven van de legendarische gitarist vanaf zijn begindagen in Liverpool tot zijn latere leven als regisseur en filantroop. De documentaire zal op 10 oktober op DVD verschijnen.

Living In The Material World bevat interviews met Eric Clapton, Terry Gilliam, Eric Idle, Paul McCartney, Yoko Ono, Phil Spector, Ringo Starr en Jackie Stewart. Het is Scorcese's derde grote muziek documentaire na de Bob Dylan film No Direction Home uit 2005 en Shine A Light uit 2008. In de laatstgenoemde film volgde Scorcese The Rolling Stones gedurende hun 'A Bigger Bang' wereldtournee.

De documentaire zal in twee delen op HBO vertoond worden om daarna op 10 oktober, door Lionsgate, op DVD uitgebracht te worden. Bij de DVD verschijnt ook een boekwerk met foto's, brieven en stukken uit Harrison's dagboek. Het boek is geschreven door Harrisons weduwe Olivia.

George Harrison overleed op 29 november 2001 aan longkanker.


De trailer voor Living In The Material World.