Madonna reageert op kritiek koningsdrama W.E.

Redactie

Madonna hecht meer belang aan kritiek op haar films dan op haar als persoon. "Ik heb feilloos door wanneer iemand kritiek heeft op mijn film of op mij als persoon", zei de zangeres en filmmaker tijdens het Toronto International Film Festival over haar nieuwe film W.E., schrijft persdienst Reuters. "Als ze het over de film hebben, en niet over mij als persoon, neem ik de kritiek zeker serieus."

W.E., over de relatie tussen de Britse koning Edward VIII en de gescheiden Amerikaanse Wallis Simpson, kon tot nu toe rekenen op gemengde reacties. Na de première op het filmfestival in Venetië werd de film geroemd om zijn visuele stijl. Stevige kritiek kregen echter het warrig vertelde verhaal en de zwakke acteerprestaties.

De 53-jarige muziekdiva denkt dat de kritiek ook ontstaat doordat mensen niet weten wat ze van haar als regisseur moeten verwachten. "Ik voelde precies dezelfde druk toen ik mijn muziekcarrière begon. Ik was nerveus en wist niet wat ik kon verwachten, en het publiek had ook geen idee waar het aan toe was."

W.E. draait vanaf december in de Amerikaanse bioscopen, een Nederlandse premièredatum is nog onbekend.


Madonna reageert op kritiek koningsdrama W.E. (Foto: Novum)