[CL] Been maakt zich op voor debuut

Niels (DerMeister)

Trainer Mario Been neemt het vanavond met Racing Genk in de eerste groepswedstrijd van de Champions League op tegen Valencia. De Belgen zijn bescheiden zegt hij, maar Genk moet voor de overwinning gaan.

"We spelen straks tegen een absolute topploeg", zegt Been op de persconferentie in de aanloop naar de eerste groepswedstrijd. "Valencia imponeert. Het is geweldig dat een Belgisch team in de Champions League meedoet. We moeten trots zijn. Maar we willen meer dan alleen maar meespelen. We willen ook presteren."

"Daarvoor zullen we een heel goede dag moeten hebben. Maar met N.E.C. zat ik ook in een zware poule en toen is het ons ook gelukt." N.E.C. Nijmegen overleefde in 2009 de groepsfase van de UEFA Cup toen het in een groep zat met Udinese, Tottenham Hotspur en Spartak Moskou. "Als je iets met zijn allen wil, dan is veel mogelijk."

Been stelt dan ook één ding voorop: "We gaan tegen Valencia voor de overwinning. Ik heb dat gevoel van bescheidenheid de voorbije dagen al leren kennen in België. Maar er zit echt wel veel talent in België, evenveel als in Nederland. We zullen zeker niet alleen maar het veld opstappen om handtekeningen te vragen. We gaan laten zien dat wij ook kunnen voetballen."