Xavi: "Barcelona dit jaar nog sterker"

Olga Kroeders

Barcelona versterkte zich deze zomer met Cesc Fàbregas en Alexis Sanchez, twee spelers die de selectie volgens Xavi nog beter hebben gemaakt.

"Het is gewoon zo dat we een fantastisch team hebben dat dit jaar zelfs nog sterker is", zegt Xavi op de website van de UEFA. "Er zijn veel spelers te koop maar er zijn er maar weinig die de huidige selectie van Barcelona kunnen verbeteren." Cesc Fàbregas en Alexis Sanchez, de aanwinsten van afgelopen zomer, doen dat volgens Xavi wel.

"Ik weet zeker dat zij zich snel zullen aanpassen en dezelfde klasse bij ons tonen als ze bij hun vorige clubs deden. Cesc kent ons ook van het nationale elftal en hij is opgegroeid bij de club. Hij past zich makkelijk aan onze speelwijze aan. Alexis is heel behendig en zal ook een fantastische speler voor ons zijn."

De 31-jarige speler is bezig aan zijn dertiende seizoen bij Barcelona, maar ziet de nieuwelingen niet als concurrentie. "Cesc moet gewoon zichzelf zijn. We hebben heel verschillende eigenschappen. Ik wil niet dat iemand mijn opvolger genoemd wordt. Laat hem zelf zien wat voor een goede speler hij is."