[US Open] Nadal: "Zes keer op rij verliezen doet pijn"

Niels (DerMeister)

Rafael Nadal verloor vannacht de finale van de US Open met 6-2, 6-3, 6-7 en 6-1 van Novak Djokovic. Dit betekende alweer de zesde nederlaag op rij van de Spanjaard tegen de Servische nummer één van de wereld.

"Niet leuk", geeft Nadal toe. "Natuurlijk doet het pijn om zes keer achter elkaar van hem te verliezen. Maar ik werk er iedere dag aan om die serie te verbreken. Novak speelt momenteel fantastisch tennis, dat moet ik accepteren. Maar ik ga de uitdaging graag aan om hem binnenkort te verslaan."

Vorig jaar won Nadal de US Open nog. Dat hij dit jaar verliezend finalist is, is voor Nadal geen grote teleurstelling: "De finale halen van de US Open kan ik onmogelijk als een slecht resultaat zien. De finale halen is fantastisch. Eigenlijk ben ik ook tevreden over mijn prestaties in heel 2011. Ik heb inderdaad zes keer een finale verloren, maar ik stond er wel. Bovendien heb ik Roland Garros gewonnen. Ik moet leren van mijn nederlagen, de successen onthouden en niet te veel aan het verleden denken."