[CL] Guardiola: "Barcelona geen favoriet voor titel"

Niels (DerMeister)

Vanavond treedt FC Barcelona voor het eerst aan in de Champions League. De titelhouder krijgt meteen een zware opgave. De ploeg van trainer Josep Guardiola krijgt AC Milan op bezoek.

Guardiola ziet zijn ploeg dit jaar niet als favoriet voor de eindzege: "Toen we de Champions League wonnen in Rome, zei ik hetzelfde als nu: we zijn niet de favoriet voor een nieuwe titel, omdat het in de laatste twintig jaar niemand gelukt is om dit toernooi twee keer op rij te winnen."

"In de afgelopen drie jaar hebben we de Champions League twee keer gewonnen en hebben we een keer de halve finale bereikt. We hebben het erg goed gedaan, dat willen we nu opnieuw. We gaan proberen zo ver mogelijk te komen", aldus de oefenmeester van de Catalaanse ploeg.

Guardiola vindt het jammer dat Zlatan Ibrahimovic niet inzetbaar is bij AC Milan: "Dat is zonde. Mijn mening over hem is niet anders, ik heb altijd gezegd dat het een fantastische speler is en dat vind ik nog steeds. Ik waardeer wat hij voor ons heeft gedaan. Naar wat ik weet is hij nu tevreden bij AC Milan, ik ben blij voor hem."