Planetside 2 volgend jaar gratis te spelen

Redactie

Het grootschalige online schietspel Planetside 2 is vanaf begin volgend jaar gratis te spelen. Volgens de website Gamespot wil Sony geld verdienen door microtransacties binnen het spel aan te bieden. Dit verdienmodel werd in augustus door de uitgever met succes geïntroduceerd in de grootschalige online game Everquest 2.

Het is niet bekend waarvoor spelers moeten betalen in Planetside 2. Volgens een woordvoerder van Sony zien de makers League of Legends als een goed voorbeeld. In deze strategiegame kunnen gamers enkel cosmetische zaken voor personages kopen die geen voordelen in het spel opleveren.

Het free-to-play-verdienmodel is de nieuwste trend in de game-industrie. Naast Facebook-games zijn tegenwoordig steeds meer schietspellen en mobiele games gratis te spelen. De omzet van een aantal grootschalige online spellen, waaronder Lord of the Rings Online en Champions Online, steeg nadat betaalde abonnementen werden afgedankt.

Uit onderzoek van het Amerikaanse mediabureau Flurry blijkt dat uitgevers van free-to-play-games vooral geld aan oudere spelers verdienen. Zo zijn spelers tussen de 25 en 34 jaar verantwoordelijk voor bijna de helft van de opbrengst. Spelers tussen de 18 en 24 besteden weliswaar meer tijd aan deze games, maar geven veel minder geld uit.


Planetside 2 volgend jaar gratis te spelen