[US Open] Roddick en Isner naar kwartfinale

Peterselieman

Andy Roddick en John Isner staan in de kwartfinale van de US Open. Beide Amerikanen wonnen donderdag hun vierderondepartij in vier sets. Roddick (21) was met 6-3, 6-4, 3-6 en 6-3 te sterk voor de als vijfde geplaatste Spanjaard David Ferrer. Isner (28) rekende af met Gilles Simon (12). Daar had de Amerikaan drie tiebreaks voor nodig: 7-6 (2), 3-6, 7-6 (2) en 7-6 (4).

Roddick en Ferrer begonnen hun partij in het Louis Armstrong Stadium. Daar nam de Amerikaan al een break voorsprong voordat de partij moest worden onderbroken vanwege een lek in de baan. Door een scheur borrelde grondwater naar boven. Op baan 13 zetten de twee hun partij voort en nam Roddick een voorsprong van twee sets.

In het derde bedrijf was het Ferrer die een break voorsprong nam en continu de bovenliggende partij was. Met karakteristieke vechtlust hield Roddick de achterstand op een break. In de vierde set brak Ferrer weer als eerste, maar nu sloeg Roddick direct terug. Via nog een break bereikte hij de kwartfinale waarin hij het opneemt tegen Rafael Nadal.

Isner werd in de ruim 3,5 uur durende partij tegen Simon vijf keer gebroken. De Amerikaan sloeg zelf echter ook vier keer toe. In drie sets kwam er daardoor een tiebreak en telkens was Isner daarin de betere. De marathon man treft daarin Andy Murray.