Bulykin: "Ben niet voor kleine opdrachten gekomen"

Sjors (Sj0rSz)

Ajax slaagde er eind augustus is om Dmitriy Bulykin te contracteren. De Rus speelde vorig seizoen op huurbasis voor ADO Den Haag, waarna de Amsterdammers hem vlak voor het sluiten van het transferwindow kosteloos overnam van RSC Anderlecht.

"Het geluk van mijn lange periode bij Anderlecht is dat ik topfit bij Ajax kan beginnen. Afgelopen maandag stond ik voor het eerst op het trainingsveld," begon Bulykin, die erg ambitieus oogde, zijn verhaal. "Nu komen langzaam de eerste grote testen in zicht. Een poule met Real Madrid, Dinamo Zagbreb en Olympique Lyon is zo'n test. Maar bij een grote club horen grote opdrachten. Voor kleine opdrachten ben ik hier niet gekomen."

Bulykin hoopt zich bij Ajax te kunnen bewijzen en wil zich graag in de kijker van Dick Advocaat spelen. De Kleine Generaal is namelijk bondscoach van de Russische nationale ploeg. "Hij gaf de voorkeur aan anderen, maar misschien moeten we volgende maand maar eens verder kijken. Dan heb ik waarschijnlijk mijn eerste minuten voor Ajax gemaakt en ziet de wereld er weer heel anders uit," aldus de aanvaller.

De verwachting is echter dat Bulykin bij Ajax voor een basisplaats moet knokken. Hij moet in de pikorde van aanvallers Kolbeinn Sigthórsson, die van AZ overkwam, voor zich dulden. "Ik weet dat Kolbeinn Sigthórsson eerste keus zal zijn voor de spitspositie, maar het lijkt me alleen maar goed dat er concurrentie is. Voor mij, maar ook voor Sigthórsson."