Jans: "Duel tegen Feyenoord gaf ons boost"

Sjors (Sj0rSz)

sc Heerenveen en FC Groningen staan komend weekend tegenover elkaar voor de Derby van het Noorden. Voor Ron Jans, trainer van de Friezen, zullen deze wedstrijden altijd bijzonder blijven. De oefenmeester zwaaide jarenlang de scepter over de eerste selectie van de Groningers.

Vorig seizoen ging sc Heerenveen in eigen huis met 1-4 onderuit. Dušan Tadic was in die editie een plaag voor de Friese defensie en scoorde tweemaal. Daarnaast vonden ook Jonas Ivens en Tim Matavz het doel. Filip Ðuricic redde de eer en wist voor zijn formatie te scoren.

Jans kijkt met een goed gevoel vooruit en refereert daarbij aan de wedstrijd tegen Feyenoord, die twee weken geleden in een gelijkspel (2-2) eindigde. "Die wedstrijd heeft ons een boost gegeven. Je merkt het plezier en de vrolijkheid binnen de ploeg. Ik vond ook dat we konden terugkijken op een goede wedstrijd tegen Feyenoord."

sc Heerenveen zal de ingezette lijn in elk geval door moeten trekken, omdat de start in de Eredivisie onder de noemer 'beroerd' geschaard mag worden. De Friezen bezetten op dit moment de zestiende plaats. "Het gaat in deze wedstrijd echt om de punten, want de winnaar kan weer omhoog kijken," aldus Jans. "De kwaliteiten van beide teams liggen dicht bij elkaar. Vorig seizoen is Groningen op de zesde plek geëindigd, en wij op de twaalfde. Daar zit wel een gat tussen, maar dat kan een jaar later zo weer andersom zijn."