Domenicali wil 'onverslaanbaar' Ferrari creëren

Peterselieman

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali is er van overtuigd dat vanaf volgend seizoen alles beter gaat bij zijn Formule 1-team. De Italiaan zegt dat zijn renstal werkt aan een onverslaanbare structuur zoals het team dat vanaf 2000 ook vijf jaar lang had.

"Dit was ons laatste teleurstellende seizoen," zei Domenicali in de Italiaanse krant Repubblica. "Onder leiding van Jean Todt werd veel gewonnen, maar hij had ook tijd nodig om een uitgebalanceerd team op te bouwen. Mijn doel is dat ook te doen en ik heb vertrouwen in de toekomst." Daarbij wil de Italiaan met name als team opereren. "Dus niet met losse kopstukken, zoals Adrian Newey bij Red Bull."

De coureur die het project steunt is Fernando Alonso die eerder dit jaar zijn contract verlengde. "Hij gelooft dus duidelijk in het project. Anders zou hij niet tot en met 2016 hebben getekend. Een winnaar als hij zet zijn carrière niet op het spel. Hij is er zeker van dat het fundament is gelegd voor nieuwe successen. Ferrari is aan zijn stand verplicht te winnen. We hebben nooit genoegen genomen met een tweede plaats."