Stekelenburg: "AS Roma groter dan Ajax"

Niels (DerMeister)

Maarten Stekelenburg maakte afgelopen zomer de overstap naar de Serie A. Hij verliet Ajax om het doel te gaan verdedigen van AS Roma. De doelman vertelde aan ELF voetbal over zijn overstap naar de Italiaanse ploeg.

Op de vraag of AS Roma een grotere ploeg is dan Ajax, is de goalie van Oranje duidelijk: "Ook ík krijg de vragen: 'is dit wel een stap vooruit?'. Nou, ik heb nieuws voor jullie: ja! AS Roma is een grotere club dan Ajax. Kijk naar hoeveel mensen er door in vervoering raken. Wij Nederlanders zijn allemaal heel nuchter, maar dat is hier anders hoor."

"Je wordt nog net niet aanbeden, maar ik kan niet normaal over straat. Effe lekker shoppen zit er niet in. Het is een volksclub. Ze zijn meedogenloos in hun kritieken als het niet loopt, maar anderzijds is de waardering enorm als je een week later wel goed presteert. Mijn gezin en ik staan nog steeds honderd procent achter mijn keuze. Dat vind ik het belangrijkste. Wat de rest er van vindt… Ik was gewoon toe aan een nieuwe stap. AS Roma kwam en je bent ook afhankelijk van wat zich aandient."

Ook vertelde Stekelenburg over de sterke optredens van het Nederlands elftal: "Ik kijk ook met plezier naar het Nederlands elftal. Hongarije-uit (in maart dit jaar, 0-4, hij was geblesseerd, red.), toen heb ik echt voor de buis zitten genieten. Dan zie je terugkomen waar we elke keer zo hard op trainen. Er zit dominantie in. Ik krijg niet vaak wat te doen bij Oranje. Dat is echt zo. Tegen Brazilië en Spanje op het WK had ik het wat drukker, dat klopt. Maar veel landen en trainers hebben tegen ons het gevoel, dat er niets te halen valt."