Nintendo aangeklaagd vanwege Wii-besturing

Redactie

Nintendo en enkele andere bedrijven zijn aangeklaagd omdat ze technieken zouden gebruiken in de gamecontrollers waar ze geen recht op hebben. Het richtsysteem van de diverse controllers zou in handen zijn van ThinkOptic. Het bedrijf meent dat onder meer Nintendo, Nyko Technologies en Imation wisten dat ze patenten schonden. Dat schrijft de website TechCrunch.

De aanklacht is vooral gericht tegen Nintendo, dat met de Wii-afstandsbediening en Nintendo Wii veel commercieel succes heeft gehad. De bedrijven Nyko en Imation worden aangeklaagd omdat zij eigen versies van de Wii-afstandsbediening op de markt hebben gebracht.

ThinkOptic bezit patenten voor zowel de hardware als de elektronische apparatuur voor een draagbaar op zicht gebaseerd richtsysteem. Het Amerikaanse elektronicabedrijf heeft zelf een afstandsbediening gemaakt, genaamd Wavit.

Het bedrijf wil dat de gewraakte producten van de markt worden gehaald. Daarnaast eisen ze een deel van de opbrengst en een schadevergoeding. De zaak wordt op een nader te bepalen datum behandeld door een rechtbank in de Amerikaanse staat Texas.


Nintendo aangeklaagd vanwege Wii-besturing (Foto: Novum)