'Geen prijzengeld voor clubs met financiële problemen'

Niels (DerMeister)

De belangenvereniging voor Europese voetbalclubs (ECA) wil keihard optreden tegen voetbalploegen die de financiële huishouding niet in orde hebben. Een mogelijke sanctie die de ECA overweegt, is het inhouden van prijzengeld uit de Champions League en Europa League.

Daarmee wil de ECA de ploegen aanpakken die zich niet houden aan de financiële regels van de UEFA. "We staan volledig achter de maatregelen van de UEFA. Actie is noodzakelijk", aldus Ernesto Paolillo, directeur van Internazionale en lid van de ECA. "Vorig seizoen maakten we in totaal meer dan één miljard euro verlies. We hebben de overtuiging dat een transferverbod en het inhouden van prijzengeld passende maatregelen zijn."

Behalve de sanctie om het prijzengeld in te houden, denkt de ECA ook aan het opleggen van een transferverbod voor ploegen met enorme schulden. De UEFA speelt meer met de gedachte om ploegen die de financiële regels overtreden, uit te sluiten van deelname aan de Champions League en Europa League. De ECA ziet hier geen heil in en kondigt daardoor zelf nieuwe sancties aan.