Legear over Terek Grozny: "Voorzitter verwent ons"

Niels (DerMeister)

Afgelopen zomer verruilde Jonathan Legear RSC Anderlecht voor het ambitieuze Terek Grozny. Spijt van zijn overstap heeft de 24-jarige Belg nog niet gehad. Hij geniet volop van het goede leven in de Tsjetsjeense stad.

"Je moet het paleis zien waar ik ga wonen. 550 vierkante meter bewoonbare oppervlakte", aldus Legear tegenover Het Nieuwsblad. "Zes slaapkamers, een gigantische keuken, een sauna, jacuzzi en grote tuin voor mijn hond. Dat alles achter een omheining met een elektrische poort. Het doet denken aan een Hollywood-villa."

Niet alleen over zijn woning is hij positief. Legear is ook zeer te spreken over voorzitter Kadirov, die onlangs Ruud Gullit nog op straat zette: "Vierentwintig uur per dag heb ik een chauffeur ter beschikking. Ik hoef er maar 600 euro per maand voor te betalen. De voorzitter verwent ons. Mijn ploegmaats zeggen dat hij na een zege soms in de kleedkamer komt en zegt: mannen, vandaag de premie maal drie. Of hij geeft de uitblinker een enveloppe met 75.000 euro cash. Hij deelt ook uurwerken en zelfs auto's uit."

Legear voelt zich veilig in Rusland, ondanks het gebrek dat er aan veiligheid zou zijn in Tsjetsjenië: "Nee, de andere spelers zeggen dat veiligheid geen probleem is. Kadirov doet er alles aan om zijn spelers te beschermen. Ik woon ook niet in Grozny, maar in Kislovodsk. Dat is een kuuroord in Rusland, op 250km van Grozny. Er zijn veel hotels en privéziekenhuizen. Heel wat rijke Russen komen naar hier om zich te laten verzorgen."