NAC raakt Amoah kwijt

JJdJ1984

Vijf dagen na het sluiten van de transfermarkt lijkt Mattew Amoah dan alsnog bij NAC te vertrekken. De Ghanees zou per direct een overstap maken naar de Turkse competitie volgens Dennis van Bergen van BN/de Stem

De Ghanees zit later vandaag met zaakwaarnemer Kees Ploegsma junior om de tafel bij een Turkse club. De Turkse ploegen hebben tot vanavond 0:00 uur om nog spelers te kopen. Voor NAC Breda is het te hopen dat Amoah vertrekt aangezien zijn salaris zwaar op de financiële huishouding drukt. Op het sportieve vlak zal het vertrek van de spits voor de Bredanaars een behoorlijke aderlating zijn. 

Update @ 20:30

Mersin en NAC hebben ondertussen een akkoord bereikt over Amoah. De Turkse ploeg gaat er vanuit dat het voor 23:00 uur vanavond een akkoord heeft met de Ghanees. Bij NAC wachten ze gespannen af en laten ze weten twee spelers op het oog te hebben om het team te versterken. 

Update @ 20:55 

Ondanks dat Johan Derksen in Voetbal International meldt dat de transfer is afgerond is dit nog altijd niet het geval. Kees Ploegsma junior meldt dat er nog altijd geen contract is ondertekend. 

Update @ 22:12

Beide partijen zijn er nu zo goed als uit. Aan alle kanten worden de formaliteiten afgerond en de transfer zal vermoedelijk binnen 45 minuten worden bevestigd. NAC krijgt naar verluid een bedrag van 450.000 euro voor de Ghanees en zal nu op zoek gaan naar versterkingen. 

Update @ 23:00 

Dennis van Bergen (NAC-reporter bij BN/ de Stem) meldt dat de deal net voor het sluiten van de markt is rondgekomen. Mattew Amoah tekent bij Mersin.