Metro Amsterdam duikt tunnel weer in

Redactie

Reizigers tussen het Centraal Station en het Amstelstation in Amsterdam kunnen vanaf maandagochtend weer gebruikmaken van de metro. De afgelopen zes weken was de metrotunnel afgesloten vanwege werkzaamheden aan de veiligheidssystemen. Reizigers werden met pendelbussen vervoerd. De werkzaamheden zijn volgens schema afgerond.

In de ondergrondse stations aan de tunnel zijn de afgelopen weken noodtrappen en de noodverlichting, en zijn elektrotechnische installaties vernieuwd, licht een woordvoerder van de gemeente toe. Ook zijn rookschermen opgehangen, die bij calamiteiten uitrollen en compartimenten vormen. Ventilatoren moeten er vervolgens voor zorgen dat rook en warme lucht worden afgevoerd en verse lucht wordt aangevoerd.

De komende jaren werkt de gemeente verder aan de renovatie van de stations. Op het programma staan dan de verfraaiing van de stations, met name de hallen en de perrons. De ontwerpplannen daarvoor liggen volgens de gemeente klaar. De volgende ronde moet leiden tot overzichtelijke stations die beter schoon te houden zijn en een verbeterde sociale veiligheid bieden.