Wegen Heidfeld en Lotus Renault scheiden

Peterselieman

Nick Heidfeld zal niet meer terugkeren in de cockpit van de Formule 1-bolide van Lotus Renault GP. Het team heeft bekend gemaakt dat er een overeenkomst met de Duitser is gesloten over het afkopen van zijn nog tot het eind van het jaar doorlopende contract en dat Bruno Senna de rest van het jaar zijn plaats over gaat nemen.

"Ons meningsverschil met Nick heeft veel media-aandacht getrokken en we zijn dan ook bij dat we een snelle en billijke oplossing hebben kunnen bereiken," zei Lotus Renault-teambaas Eric Boullier. "Onze scheiding verliep op een pijnlijke manier en geen van de partijen wilde weer naar de rechtbank gaan. We zijn Nick dankbaar voor de bijdrage die hij geleverd heeft. We hebben samen mooie momenten beleefd, zoals de podiumfinish in Maleisië. Hij is een sterke en toegewijde coureur en we wensen hem het allerbeste voor de toekomst."

Ook Heidfeld reageerde. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik in het midden van het seizoen Lotus Renault GP moet verlaten. Ik dacht dat ik nog steeds een grote bijdrage kon leveren, maar ik heb de dingen inmiddels ingezien zoals ze zijn en ga me nu op de toekomst richten. We hebben de juiste beslissing genomen om vandaag onze samenwerking te beëindigen. Ik wil alle vrienden in Enstone het allerbeste voor de rest van het seizoen wensen. Eén ding is zeker: ik ga snel weer op het hoogste niveau racen!"