Trailer: Margaret

dekatophetspek

We hebben er zes jaar op mogen wachten maar uiteindelijk is Margaret dan toch nog gereed voor vertoning op het witte doek. De film, met een sterrencast met Matt Damon, Mark Ruffalo en Anna Paquin, had nogal wat vertragingen door een tweetal rechtzalen tijdens de productie.

Zo werd geldschieter Gary Gilbert door Studio Fox Searchlught aangeklaagd omdat Gilbert de helft van de productiekosten niet kon betalen. Gilbert op zijn beurt klaagde daarna de studio en regisseur Kenneth Lonergan aan, vanwege het feit dat de studio diens hulp bij de montage van de film hadden geweigerd. Uiteindelijk is de film alsnog tot stand gekomen, dankzij advies van veteranen zoals Scott Rudin, Martin Scorsese, Thelma Schoonmaker en Sydney Pollack.

In Margaret kunnen we de lotgevallen volgen van een 17-jarig meisje genaamd Lisa (Paquin). Lisa heeft te maken met de naweeën van een verschrikkelijk busongeluk, waarin ook een jonge moeder en haar baby betrokken zijn. Ruffalo zit achter het stuur van de bus, als het ongeluk gebeurd, Damon speelt Lisa's begripvolle leraar die haar eerst een schouder biedt om op uit te huilen - en daarna biedt hij haar nog meer.

Wanneer de film in de Nederlandse bioscopen te zien is, is nog niet bekend.


Trailer voor de film Margaret.