Star Trek Online wordt gratis

Redactie

Star Trek Online is vanaf eind dit jaar gratis te spelen. Het Aziatische gamebedrijf Perfect World wil dat de recent aangekochte gamestudio Cryptic het spel ombouwt zodat het geschikt is voor het free-to-playverdienmodel. Dat liet het gamebedrijf weten tijdens een gesprek met zijn investeerdersgroep. Dat schrijft Eurogamer.

Perfect World denkt dat het meer geld kan verdienen door het spel gratis aan te bieden. Spelers zouden dan alleen moeten betalen voor bijvoorbeeld extra gebieden of snellere voertuigen. "Vooral in de Verenigde Staten en China zouden we op deze manier meer geld kunnen verdienen", zei financieel directeur Kelvin Lau.

Star Trek Online verscheen begin vorig jaar op de markt. Sindsdien zijn verschillende aanpassingen binnen het spel doorgevoerd. Zo kunnen spelers onder meer zelf opdrachten verzinnen en die delen met hun vrienden.

Perfect World hoopt met Cryptic en een free-to-playverdienmodel voet aan wal te krijgen in het Westen. Het superheldspel Champions Online heeft de overstap naar free-to-play al gemaakt.


Star Trek Online wordt gratis