Stekelenburg: ''Vermeer wint concurrentiestrijd''

Olga Kroeders

Maarten Stekelenburg verwacht niet dat de komst van Jasper Cillessen naar Ajax negatieve gevolgen zal hebben voor Kenneth Vermeer. Dat zegt de Oranje-doelman in ochtendblad Sp!ts.

''Nu moet één van deze twee grote talenten op de bank gaan zitten'', zegt Stekelenburg, die dat overduidelijk zonde vindt. De 22-jarige Cillessen verruilde de basis bij N.E.C. Nijmegen voor de bank bij Ajax. Stekelenburg is blij dat Vermeer de voorbije weken de kans heeft gekregen zich te bewijzen.

"Of hij ook ooit het Nederlands elftal kan halen? Dat zou heel goed kunnen. Zijn nadeel is dat hij weinig heeft gekeept, omdat hij mij voor zich had. Voor hem is het fantastisch dat ik naar AS Roma ben gegaan, zodat hij nu onder de lat kan staan. Ik heb de wedstrijd tegen Vitesse gezien en ik denk dat Kenneth zich niet druk hoeft te maken over de strijd met Jasper Cillessen'', steekt de nieuwe Roma-keeper Vermeer een hart onder de riem.

Stekelenburg maakt zich geen enkele zorgen over de huidige lichting keepers in Nederland. ''Qua keeperskwaliteit hebben we sowieso weinig te klagen in Nederland. Kijk maar naar hoe Tim Krul en Michel Vorm het nu in Engeland doen. We hoeven ons weinig zorgen te maken", besluit de onomstreden nummer één van Oranje.