Zoet: ''Drukker dan verwacht''

Olga Kroeders

Jeroen Zoet was gisteren in het EK-kwalificatieduel met Jong Bulgarije Nederlands uitblinker. Hij kreeg complimenten van bondscoach Cor Pot. 

Door een kopbal van Zeefuik versloeg Jong Oranje Bulgarije op eigen grond met 0-1. "Ik heb wel een paar ballen moeten pakken. Het was drukker dan ik vooraf had ingeschat", reageerde de huurling van RKC Waalwijk na afloop tegenover OnsOranje.

Zoet plukt naar eigen zeggen nu al de vruchten van het feit dat hij wekelijks in de Eredivisie keept. In zijn begintijd bij Jong Oranje was hij nog keeper van het beloftenteam van PSV. "Het scheelt wel dat ik al een paar wedstrijden op het hoogste niveau lekker heb gekeept. Dat is een heel belangrijke stap voor me geweest. Daardoor sta ik nu met toch nog weer iets meer vertrouwen in het veld. En dan pak je die ene bal net wel."

Het spel van Jong Oranje liet het nodige te wensen over, maar toch werd er een klein feestje gevierd na afloop. "Maar we beseffen ook dat het qua voetbal een stuk beter moet. Uiteindelijk is het ook goed om eens een keer zo'n wedstrijd zo te winnen. Hoe vaak zijn Nederlandse ploegen niet met het mooiste voetbal toch als verliezer van het veld gestapt? Het kan niet altijd een mooi schouwspel zijn'', concludeert Zoet.