In België gestolen schilderij duikt op in Griekenland

Redactie

Een schilderij van een leerling van de Vlaamse meester Pieter Paul Rubens dat in 2001 in België gestolen werd is bij een inval in Griekenland teruggevonden. Twee Griekse verdachten zijn opgepakt.

De politie noch het Griekse ministerie van cultuur wilde in het belang van het onderzoek bijzonderheden verschaffen over de inval, het schilderij of de plaats in België waar het gestolen werd. Maar volgens het ministerie betreft het een werk uit 1618 dat in 2001 werd ontvreemd.

Drie gemaskerde dieven stalen in 2001 het schilderij Jacht op het Calydonische everzwijn, toegeschreven aan een leerling van Rubens, uit het Museum voor Schone Kunsten in Gent. De dieven hadden ook een echte Rubens, De geseling van Christus, van de muur gerukt, maar hadden deze tijdens hun vlucht laten vallen.

Een tweede inval donderdag leidde tot de arrestatie van zes andere Grieken en de vondst van diverse gestolen oudheden: drie bronzen voorwerpen uit de prehistorie, een metalen zegel en een manuscript met Arabisch schrift.