Acteur uit vliegtuig gezet vanwege huidskleur

dekatophetspek

United Airlines is een onderzoek gestart, nadat er een klacht was binnengekomen van een acteur, die claimt uit een vliegtuig te zijn gezet vanwege het feit dat hij zwart is.

Michael Colyar (Hot Shots! Part Deux, Church) zegt dat hij op Dulles International Airport in Virginia uit een vliegtuig werd verwijderd, nadat hij had geweigerd om zijn bagage uit een bagagerek te halen, zodat een blanke medepassagier daar haar tas kwijt kon.

Colyar claimt dat de stewardess hem een aantal vuile blikken had gegeven nadat hij had geweigerd aan het verzoek van haar te voldoen. De acteur gaf daarna aan dat hij een klacht in zou dienen. Op dat moment werd Colyar door beveiligingsmedewerkers benadert en verzocht om het toestel te verlaten.

Colyar schrijft op zijn blog het volgende over het gebeuren: "De stewardess en haar vriendje hebben hun zin gekregen, de nikker moest het vliegtuig uit. Ik weet zeker dat ze het als een triomf hebben beleefd, de nikker werd op zijn plaats gezet."

Hij gaat verder, "Ik zou op zijn minst United Airlines aan moeten klagen voor het onthouden van service, publiekelijke vernedering en smaad."

In een reactie op TMZ zegt United Airlines: "Als een wereldwijd vliegende luchtvaartmaatschappij werken we met een zero tolerance beleid wat betreft discriminatie, dus daar gaan we serieus mee om. We hebben afgelopen woensdag met meneer Colyar gesproken en hebben nu inzicht in zijn klacht. We nemen contact met hem op zodra we met ons personeel ter plaatse en andere klanten, die bij de bewuste vlucht aan boord waren, hebben gesproken.

Via TMZ vernemen we ook dat bronnen, betrokken bij het incident, hebben vernomen dat meerdere passagiers van de bewuste vlucht zijn ondervraagd over het gebeuren. Een aantal gaf aan dat Colyar nogal luidkeels zijn ongenoegen tegen de stewardess had verkondigd en dat hij zich daarbij onbehoorlijk gedroeg.