Capcom gaat los met Resident Evil-sites

Roy

Capcom heeft een aantal Resident Evil-games in de planning staan voor de komende maanden en het lijkt er op dat ze begonnen zijn met de marketing rondom deze games. Er zijn namelijk een drietal websites verschenen die gerelateerd zijn aan de uiterst populaire en succesvolle zombiefranchise.

Als eerste is er de vacaturesite van Umbrella, het bedrijf achter het T-Virus dat verantwoordelijk is voor de oorspronkelijke zombie-uitbraak. Als je gaat zoeken naar een vacature kom je uiteindelijk uit bij een andere site: Inserted Evil. Hier is een vage video te zien van iemand die de waarheid achter Umbrella wil onthullen en jou om hulp vraagt.

Deze sites zouden onderdeel kunnen zijn van de marketing voor Resident Evil: Operation Raccoon City. Raccoon City is de stad waar het allemaal begon en aan de video te zien, is Umbrella nog niet ontmaskerd. Het zou ook een een voorproefje kunnen zijn van een 'reboot' of het zesde deel binnen de serie.

De derde site is een Japanse site waar we interviews kunnen bekijken met personen die over Capcom praten. Hoewel deze derde site niet specifiek gericht is op Resident Evil (er wordt bijvoorbeeld gesproken over Hadukens, de vuurbal van Ryu uit Street Fighter) zien we wel beelden van Chris Redfield en Tricell welke een grote rol speelden in Resident Evil 5.

Hoewel deze site minder met Resident Evil te maken heeft dan de twee voorgaande zou het toch gerelateerd kunnen zijn. In het aankomende Resident Evil Revelations voor Nintendo 3DS gaan we namelijk verder met het verhaal van Resident Evil 5. 

Al met al is het interessant materiaal voor de Resident Evil- en Capcom-fans. Het biedt een hoop ruimte voor speculatie.