Lola overweegt weer Formule 1-avontuur

Peterselieman

Lola denkt er over na om de plannen voor een Formule 1-team weer op te pakken. Voor het seizoen 2010 trok het Britse merk de inschrijving nog terug vanwege de onduidelijkheid in de plannen, maar er wordt inmiddels overwogen om voor 2014 een nieuwe poging te wagen, mits autosportfederatie FIA een dertiende team op de grid wil.

"We zijn in gesprek om in de Formule 1 te stappen. Als in 2014 een nieuw motorreglement in werking treedt, is dat een mooi tijdstip," zei Lola-eigenaar Martin Birrane in het Britse blad Autosport. Wil Lola slagen dan moet een van de huidige teams de stekker eruit trekken of de FIA moet een dertiende team willen, zoals voor 2010 gebeurde. Toen kreeg USF1 dat ticket, maar dat team bleek slechts een lege huls te zijn.

Het vorige Formule 1-avontuur van Lola was in 1997. Destijds moest de auto onder druk van de sponsoren een jaar te vroeg ingezet worden, maar omdat de bolide niet competitief bleek te zijn was het project al na één race gestrand. Birrane kon zo het merk Lola in handen krijgen en was het als chassisbouwer actief in de Champ Car, Formule 3, A1GP, Formule 3000 en Formula Nippon.